چای بهار نارنج و خواص بینظیر آن برای سلامت بدن شما
اردیبهشت 18, 1403پیشگیری از سنگ کلیه : برای جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه باید چه کار کنیم؟
اردیبهشت 18, 1403چای اصیل ایرانی کاملا ً طبیعی و بدون هیچ گونه افزودنی می باشد و کاملاً روشن است که محصول طبیعی چای دارای عطر و طعم ذاتی مخصوص به خود می باشد. خواص بی نظیر آن برای سلامتی بدن به دلیل همان طبیعی بودن آن است. بنابراین ممکن است شما چای خوبی را خریداری کنید اما به دلیل شرایط نگه داری نامناسب کیفیت آن محصول کم شود و شما از محصول خریداری کرده خود راضی نباشید. در این مطلب جدید چای لیل قصد داریم نکات مهم در نگهداری صحیح چای را با هم مرور کنیم.
بایدها و نبایدهای نگهداری صحیح چای چیست؟
اگر شما هم از طرفداران پروپاقرص چای هستید و به اصطلاح در دسته چایخورها قرار دارید، پس باید با نحوه صحیح نگهداری انواع چای آشنا باشید. چای خوب را با عطر و طعم خوبش میشناسند و اگر در جا و مکان مناسبی نگهداری نشود، عطر و بو و حتی رنگ خود را از دست میدهد. امروز نکات بسیار مهمی در مورد روشهای نگهداری چای به خصوص چای ممتاز بهاره را برایتان بازگو میکنیم.
نگهداری چای در مکان خشک
مکانهای مانند کنار اجاق گاز؛ جایی که غذا پخته میشود، نزدیک سینک یا ماشین ظرف شویی؛ جایی که قطرات آب وجود دارند، زیر سینک ظرفشویی که رطوبت بالا است و داخل یخچال جای مناسبی برای نگهداری چای نیستند!چای خیس شده یا دارای رطوبت دیگر قابل استفاده نیست. رطوبت را دشمن اصلی چای بدانید.گذاشتن بسته یا ظرف چای در کنار سماور بدترین روش نگهداری آن است. اگر هیچ چاره ای ندارید، چای مورد نیاز برای دو یا سه روزتان را درون ظرفی بریزید و دور آن را با فویل آلومینیومی بپیچید تا با گرما، نور و رطوبت کمتری در تماس باشد و عطر آن نیز خارج نشود.
محافظت از چای در مقابل حرارت
گرما و حرارت باعث خراب شدن کیفیت چای می شوند. روش نگه داشتن چای خصوصا چای سیاه این است که آن را به دور از حرارت مستقیم قرار دهید.
چای در معرض هوا
قرار گیری چای در معرض هوای آزاد باعث میشود رطوبت و عطر را به خود جذب کند که موجب از بین رفتن طعم چای میشود. همچنین هوا فرآیند اکسیداسیون را تسریع کرده که میتواند باعث از بین رفتن طعم یا کهنگی چای شود. بهتر است چای را در یک در بسته نگهداری کنید تا کمتر هوا به آن برسد. بعد از هر بار استفاده، حتما در ظرف چای خشک را محکم ببندید چون گرما و هوا هم از دیگر عوامل از بین برنده عطر و طعم و حتی رنگ چای هستند.
چای نباید در جای سرد یا گرم نگهداری شود
فضایی که درآن چای را نگهداری می کنید، باید دارای دمای ثابت و مناسب (بالای 20 درجه سانتیگراد و کمتر از 30 درجه سانتیگراد) باشد.
بهترین روش نگهداری چای برای نگرفتن بو
یکی از خواص چای بوپذیری از محیط اطراف است. به این صورت که اگر چای در مجاورت موادی با بوی قوی قرار بگیرد، بوی خوش خود را از دست داده و بوی مواد دیگر را به خود جذب میکند. از قرار دادن چای در کنار مواد شوینده مانند صابون، سیر و پیاز، قهوه و انواع ادویه خودداری کنید.
نگه داری چای و میزان نور
اگر چای را در محلی نگه دارید که نور به آن برخورد کند باعث آسیب شیمیایی چای میشود. بهتر است چای در یک ظرف مات و یا در محیطی تاریک که نور به آن نمیرسد، نگهداری شود. سعی کنید تا جای ممکن از تابش مستقیم نور خورشید به چای جلوگیری نمایید.
آیا چای تاریخ انقضا دارد؟
چای جزو آن دسته از مواد غذایی است که تا زمانی که به درستی نگهداری شود به ندرت فاسد میشود. چایهای قدیمی ممکن است در مقایسه با چای جدید طعم و عطر کمتری داشته باشند.
چای در واقع «تاریخ انقضا» ندارد و نوشیدن آن در هر زمانی خطرناک نخواهد بود.
با این حال اگر شما شرایط نگه داری چای را به خوبی رعایت نمایید، برای مدت زمان طولانیتری چای تازه خواهید داشت. معمولا چای از نظر مراقبتی شرایط خیلی خاصی را طلب نمیکند. اما شما میتوانید با رعایت چند نکته ساده به حفظ کیفیت چای خود کمک نمایید.
چای را در چه ظرفی بریزیم تا عطرش از بین نرود؟
ظروف چوبی: علاقهمندان ظروف چوبی این روزها کم نیستند. ظرافت و زیبایی این نوع از ظروف به تعداد طرفداران ظروف چوبی و بامبو هم اضافه کرده است. ظروف چوبی در عین زیبایی از تابش مستقیم نور آفتاب جلوگیری میکنند اما خود ظروف چوبی دارای بوی خاصی هستند و ممکن است عطر و بوی چای را تغییر دهند. از این رو در درجه اول برای انتخاب ظروف مناسب نگهداری چای قرار نمیگیرند.
ظروف شیشهای: ظروف شیشهای هم از تنوع زیادی برخوردار هستند. شیشههای مات و شفاف، شیشههای بی رنگ و رنگی در اشکال و اندازههای مختلف، در ویترین مغازهها جلب توجه میکنند. ظروف شیشهای با دربهای وکیوم یا دربهای پیچی مانع از ورود هوا و رطوبت به داخل ظرف میشوند که این مسئله برای نگهداری چای قابل قبول است. اما از نظر تابش نور خورشید، این ظروف برای نگهداری چای چندان هم مناسب نیستند مگر اینکه جایی در داخل کابینت براری آنها تعبیه شود.
ظروف مناسب برای نگهداری چای
ظروف پلاستیکی: امروزه برای بالا رفتن قدرت خرید مردم، تولید ظروف پلاستیکی بیشتر از قبل است و در مقابل تقاضا برای خرید آن هم افزایش پیدا کرده است. تنوع در رنگ و طرح، سبک بودن و نشکن بودن ظروف پلاستیکی از دلایل فروش بالای آن است. این ظروف اگر دارای دربهای محکم و نفوذناپذیری باشند و برای نگهداری چای مناسب هستند. نه بو میگیرند و نه رطوبت و هوا به داخل آنها نفوذ میکند. اگر دارای رنگهای مات باشند از تابش نور آفتاب به چای نیز جلوگیری میکنند.
ظروف فلزی: این ظروف هم مانند ظروف پلاستیکی برای نگهداری چای مناسب هستند. از چای در مقابل نور، دما، رطوبت و هوا محافظت میکنند و در طرح و نقشهای بسیار زیادی در بازار موجود هستند. یکی از قابلیتهای ظروف فلزی، عدم بوگیری است. شما میتوانید بعد از استفاده از یک چای با عطر و بوی خاص، ظرف را بشویید و یک نوع چای دیگر در آن نگهداری کنید. بدون آنکه بوی چای قبلی را به خود بگیرد. قبل از خرید به واکنش ناپذیری جنس فلز دقت کنید.
ظروف چینی: ظروف چینی و سرامیکهای لعابدار یکی از مناسبترین ظروف برای نگهداری چای و حفظ عطر و بوی چای است. البته به شرطی که از درب محکمی در ساخت آن استفاده شده باشد. نور خورشید و دما از ظروف چینی عبور نمیکند و رطوبت و هوا را به داخل ظرف انتقال نمیدهد.
مطالب بیشتر چای لیل :
چای را با چه چیزی بخوریم؟ بهترین خوراکی برای چای
تاثیر چای بر جذب آهن در بدن : آیا چای جذب آهن را کاهش میدهد؟